Nyheder

Nyheder

Vi bringer nyheder, som er værd at kende for ældre i Albertslund. Det betyder, at nogle af nyhederne indeholder andre meninger end Ældrerådets. Hvis du har en nyhed, som bør bringes på hjemmesiden, så send en mail til redaktøren.

Når nyhederne er blevet gamle, sletter vi dem.

 ajourført 22. januar 2019  

***

22. januar 2019
Store lokale forskelle
på, hvordan det er gået med de nationale mål for sundhedsvæsenet. I Albertslund er tallene for 2017 ikke imponerende.

ÆldreSagen

***

19. januar 2019
Ældreministeren trækker lovforslag om kontrol med hjemmeplejen
Thyra Frank trækker et forslag som hun kom med i 2018. Vores Ældreråd var blandt de, der kritiserede lovforslaget, og heldigvis var vi altså ikke de eneste.
Thyra Frank i Politiken

*** 

11. januar 2019
Videnscenter for værdig ældrepleje
Satspuljepartierne har her i 2019 oprettet et Videnscenter for værdig ældrepleje. Kommunerne og private plejeenheder har kunnet søge om at få besøg af Videnscentret og få råd om værdig ældrepleje i praksis.
Læs mere i Magasinet Pleje.

***

25. december 2018
Vil du være med i et pensionistkorps?
Ind imellem er der brug for en afløser på hverdage eller i weekenden. Opgaverne kan fx være at passe genbrugsstationen, samle affald i A-centret eller Kongsholmparken. Indsatsen aflønnes på almindelig timebasis. Hvis du tror det kunne være noget for dig, så giv os en melding og vi giver den videre til Materialegården.

Kærlig hilsen
Albertslund Agendacenter, tlf.: 4362 2015

*** 

14. december 2018
Fra og med 2019 kommer folkepensionen til at følge prisudviklingen

Det står i Finansloven. I Finansloven vil man nemlig ikke længere hvert år skære en luns af folkepensionen for at få råd til Satspuljen. 

Ingen ved, hvordan Folketinget så vil skaffe penge til at hjælpe Danmarks Socialt Udsatte, som igennem mere end 20 år har fået bevillinger fra Satspuljen, men det er jo en anden historie.
Læs Netavisen Pensionist
 

***